חמאת צנוברים
מצרכים:
1כוס צנוברים מושרים במים ללילה
2 כפות שמן זית כתית (כבישה קרה)
½ כוס שמן קוקוס מאגוז קוקוס שלם
מיץ סחוט מ ½ לימון / או מיץ סחוט מ 1 ליים
½ כפית מלח ים קלטי גבישי / אצת ים דולסי טחונה
½ כפית כורכום / אבקת חרדל צהוב (לצבע צהוב יפה.)
הכנה:
משרים את הצנוברים במים ללילה (מינימום 6 שע׳ )
מסנננים את המים ומכניסים לממחה (בלנדר) רב עצמה
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבלים (בעזרת הטמפר אם יש צורך)
מעבירים לכלי זכוכית לשמירה במקרר, לשימוש במריחה על קרקרים וכד׳.
-
אפשר להוסיף עשבי תיבול לפני ההכנסה למקרר.***
לדוגמא:
-
קורנית (thyme)
-
זעתר
-
אורגנו
-
ריחן (Bazile)
-
שום שמיר
-
עגבניות מיובשות
-
זיתים
-
פטרוזיליה וכד׳.
© כל הזכויות שמורות לטליה טל